München (uttales «mun-kjen», bairisk Minga) er hovedstaden i den tyske delstaten Bayern. Med 1,32 millioner innbyggere, eller med forsteder nesten 4 millioner, er dette den tredje største byen i Tyskland. Bare Berlin og Hamburg er større. Den velstående katolske byen ligger ved elven Isar, og er i løpet av de siste tiårene blitt et av de viktigste teknologiske sentrene i Tyskland og Europa.

Kultur . München har et vell av kulturelle tilbud. Byen har hele 59 teatre og flere operahus, bl.a. Bayerische Staatsoper, et av verdens ledende. Blant de 46 museene finnes verdens største tekniske museum, Deutsches Museum, dessuten en rekke kjente kunstmuseer, som Archäologische Staatssammlungs antikksamling, Glyptoteket, Münchner Stadtmuseum, Bayerische Nationalmuseum, Alte-, Neue- og Moderne Pinakotheken, Haus der Kunst og Schackgalerie. En rekke orkestre holder også til her, bl.a. Münchner Philharmoniker.
En av Münchens mest berømte årlige begivenheter er Oktoberfest , hvor hesteløp og øl står i sentrum. Den ble første gang holdt 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen, og byens innbyggere syntes det var så hyggelig at de gjorde det til en årlig foreteelse.
Blant byens parker er Englische Garten verdensberømt. Den er større enn New Yorks Central Park. I forbindelse med OL i 1972 ble Olympiaparken bygget.