Storbritannia er mer enn bare helgeturer til London, selv om dette er en måte mange nordmenn har feriert i landet på.

I nord ligger Skottland med sin vakre natur som minner ganske mye om vår egen fjellheim. Hvis man vil ha en avveksling fra norske fjell, kan fotturer i de skotske fjellene være verd et forsøk. Er man interessert i whisky og whiskyproduksjon er det ikke mangel på whiskydestillerier å besøke, enten man foretrekker whisky fra lavlandet, høylandet, eller de saltpiskede øyene på vestkysten. Er det storbyferie man er interessert i, anbefales vakre Edinburgh med hovedgaten The Royal Mile, og Edingurgh Castle kneisende på toppen av en høyde i byen. Ellers er Glasgow langt bedre enn sitt rykte, og har gode muligheter for shopping og kulturopplevelser: flotte Stirling Castle - kjent fra filmen "Braveheart" - ligger en times kjøretur utenfor byen, og er verd et besøk.

Wales er kanskje ikke det mest opplagte reisemålet i Storbritannia, men byene Cardiff og Swansea er begge utmerkede byer å besøke, og er man glad i vakker natur og fotturer i fjellet kan nasjonalparken Snowdonia by på flotte naturopplevelser.

Skal man til Irland kan man godt legge turen innom Nord-Irland. Belfast er en trivelig, moderne by med handlegater og irske puber, og er det naturopplevelser man ønsker har Nord-Irland flere nasjonalparker med variert landskap og et rikt dyreliv. Man bør absolutt få med seg Giant's Causeway: spektakulære steinformasjoner dannet av 40 000 polgone steinsøyler av basalt.

England har så mangt å by på. Nord i England finner du The Lake District: et naturskjønt område som oppleves best ved hjelp av apostlenes hester, eller fra hesteryggen om du ønsker det. I Newcastle kan man vandre langs kaiene, og man bør også få med seg Hadrians mur: et gammelt romersk festningsverk som ble bygget for å sikre grensen og holde pikterne og andre stammer ute av England.

Nord-England er forøvrig preget av den tidlige industrialiseringen som fant sted her, og det er nok ikke stedet å dra for vakre naturopplevelser, men er man interessert i engelsk fotball er jo Manchester hjembyen til fotballagene Manchester City og Manchester United, og vil man også gå i The Beatles' fotspor, må man selvfølgelig ta turen til Liverpool.

Er man ute etter å oppleve typiske pittoreske engelske landsbyer, er Oxfordshire stedet å dra. Her finner man naturligvis også universitetsbyen Oxford - hjem til det eldste universitetet i den engelsktalende verden.

Er det sol og strandliv man er ute etter, er den "engelske rivieraen" at alternativ til den franske. Penzance ligger helt ytterst på spissen av Cornwall, og er en trivelig liten småby. På grunn av sitt milde klima året rundt kan man få tropiske planter til å trives her, og Morrab Gardens er en av de største tropiske utendørshagene i England. Torquay ligger litt lenger mot nord i Devon, og har ikke mindre enn ni sandstrender med meget god vannkvalitet. Et tropisk mikroklima sørger for behagelige temperaturer året rundt. Strender finner man også i Bournemouth og Hastings, og Brighton har også gode muligheter for shopping og uteliv. Er man først i Sør-England kan man også besøke det forhistoriske monumentet Stonehenge i nærheten av Sailsbury.

Det sies at hvis man er lei av London, er man lei av livet, og i denne byen skal det godt gjøres å kjede seg! Byen er selvfølgelig kjent for sine shoppingmuligheter, men her er det nok av historiske bygninger å utforske, samt museer for enhver smak, teatre, restauranter, nattklubber, parker, puber, sportsarenaer og mer til. Her er det bare fantasien som setter grenser!