Lang adskillelse fra Vesten under den kalde krigen har gjort sitt til at de baltiske landene fortsatt ikke er spesielt kjente som reisemål for vestlige turister, men i tidligere tider var for eksempel Riga en viktig handelsby.

Vikingene tok skipene sine langs latviske og deretter russiske elver for å komme til Svartehavet og Konstantinopel, og Latvias strender var allerede i antikken kjent for å være et sted der det var lett å finne rav, som var svært verdifullt.

De forskjellige stammene som bodde i området fikk stort sett gå i fred, helt til tyske handelsfolk etablerte byen Riga og bragte med seg misjonærer for å omvende dem. Byen ble likevel kjent for å være multikulturell smeltedigel, der handelsfolk fra fjern og nær kom sammen og skapte velstand.

I dag er det populært med weekendturer til Riga, og etter løsrivelsen fra Sovietunionen har man satset på oppussing og restaurering av bygninger som inntil da hadde ligget brakk etter bombingen under andre verdenskrig: byen er kjent for å ha den største ansamlingen av hus i tysk Jugendstil i verden, i tillegg til at byen har en godt bevart gamleby fra middelalderen. Halvparten av Latvias befolkning bor i hovedstaden, og byen er også kjent for sitt natteliv.

Innerst i Rigabukten ligger badebyen Jurmala, som betyr kyst eller strand på latvisk. Et meget treffende navn, da man her finner kilometer på kilometer med flotte, hvite sandstrender som ligger skjermet til fra Østersjøen. Her finner du også et variert utvalg av hoteller og overnattingssteder for enhver smak.

Lengre vest, ved elven Ventas bredder, ligger byen Kuldiga. Her renner elven rett forbi husveggene på noen av husene, og byen kalles derfor Latvias Venezia. Byen har gamle trehus og trange gater, men hovedattraksjonen er fossen med en bredde på 240 m, noe som gjør den til den bredeste fossen i Europa. Om våren er det populært å se laksen som hopper opp fossen.

Helt ute ved kysten, ved Østersjøens bredder, ligger byen Liapaja. Byen kan ikke skilte med en pittoresk gamleby, men derimot kan du besøke Karosta som er en tidligere sovjetisk militærby, og vel verd et besøk. Da byen ligger ved kysten er det selvfølgelig flotte, hvite sandstrender her også, men da den ikke ligger så skjermet til, kan det være en del vind her - ideelt for seilbrett.

Øst for Riga, i de mer fjellete områdene inne i landet, ligger byen Cesis. Dette er en koslig liten by med to slott fra middelalderen, parker, gamle hus og brosteinsgater. Byen har også en kilde, som sies å være spesielt helsebringende.