Gresk kultur har hatt enorm innflytelse på vestlig kultur på områder som kunst, arkitektur, filosofi, språk, litteratur, sport og politikk, og arven fra antikken har satt sine spor i det greske landskapet, da særlig i form av ruiner. Men Hellas har også severdigheter fra andre epoker, og sammen med sitt varierte landskap og kultur, kan landet by på mange forskjellige opplevelser.

Nord i Hellas finner du halvøyen Khalkidiki med sine tre "fingre": Kassandra, Sithonia og Agion Oros. På sistnevnte ligger fjellet Athos med sine 20 munkeklostre, og bare menn har anledning til å besøke dette stedet. Olympos nationalpark ligger litt lenger vest, og det er her du finner fjellet Olympos: Hellas høyeste med sine 2917 moh, og hjem til de greske guder ifølge mytologien. I nord ligger også byen Thessaloniki. Denne byen har en lang histrie, noe ruiner og bygninger fra flere epoker minner om: fra romertiden finnes ruinene av et forum, fra den bysantinske perioden finnes det en bymur, flere kirker, og hvitt tårn som var en del av byens festningsverk, og som er byens landemerke. Rundt 1900 var halvparten av befolkningen i byen jøder, men mange av disse omkom i konsentrasjonsleirer under den andre verdenskrig, og byen har i dag kun en liten jødisk befolkning. Den jødiske innflytelsen kan fortsatt sees i form av to synagoger og et jødisk museum.

Lenger sør i landet ligger ruinene av tempelet i Delfi, det viktige orakelet til guden Apollon som er kjent fra gresk mytologi. I nærheten av byene Kalampaka og Kastraki ligger Meteora: 24 klostere bygget på høye klipper av sandstein. I dag er det kun fire av dem som fortsatt brukes som klostre, men de kan alle besøkes av både menn og kvinner. Er man ikke redd for en klatretur eller fler, er det verd å klatre opp til de flotteste av dem, og oppleve de vakre klostrene og den flotte utsikten. Området forøvrig tilbyr også fjellklatring med guide på flere ferdighetsnivåer.

På Peloponnes ligger byen Olympia, kjent for å ha arrangert de olympiske leker i antikken, og her er det gravd frem mange ruiner som vitner om fortiden. Om man ønsker kan man løpe over stadionen slike de gamle grekere gjorde, og gjenoppleve historien.

Aten er som kjent Hellas' hovedstad og er mest kjent for høyden i byen, Akropolis, der man finner Parthenon - det 2500 år gamle tempelet viet til gudinnen Athene - samt andre klassiske bygninger. I byen ligger også det nasjonale arkeologiske museum, med verdens største samling av antikk gresk kunst.

De greske øyene er varierte og har mye forskjellig å by på. I øygruppen Kykladene finnes øyene Santorini, kjent for sine pittoreske, hvite byer; Naxos med mange flotte strender, og Mykonos med sitt livlige natteliv. I øygruppen Dodekanesene finner du blant annet Rhodos som har flotte strender, historiske severdigheter og byen Rhodos som har en stor gamleby fra middelalderen, og øyen Kos som har mye av det samme og er det mest populære reisemålet etter Rhodos. Den mest kjente øyen i øygruppen Sporadene er Skiathos der det er sol og strandliv som står i høysetet, men det finnes også muligheter for fotturer i det flotte landskapet. Øyene i det østlige Egeerhavet ligger nærmere Tyrkia enn Hellas, og av disse er det Lesbos og Samos som er mest kjente. På vestsiden av Lesbos ligger verdens nest største forsteinede skog, og på Samos kan man besøke ruinene av et tempel til gudinnen Hera som ifølge gresk mytologi ble født her. Av øyene i det nordlige Egeerhavet er det øyen Thasos som er mest utviklet i forhold til turisme, men har man lyst til å dra litt utenfor allfarvei, kan man gjerne ta turen til en av de andre øyene. Vest for fastlandet ligger øyene i det joniske havet. Korfu har mange flotte strender og pittoreske landsbyer, Ithaka er kjent som øyen den greske helten Odyssevs kom fra, Kefallinia har et utrolig flott landskap, og Zakynthos er kjent for sine "blå huler" og skipsvraket i Navagiobukten.

Kreta er den største av de greske øyene, og har et variert tilbud. I stillegg til sol og strandliv kan du oppleve storbyliv og rolig landsbyliv, og reiser du omkring vil du finne sletter ved kysten og bratte fjell. Den største turistattraksjonen på øya er palasset på Knossos, fra den gangen Kreta var tilholdssted for den minoiske kulturen for tre til fire tusen år siden. Har man lyst på en fottur kan man gå igjennom Samariaravinen, som er en 18 km lang kløft der den norlige inngangen ligger 1250 moh, og utgangen mot sør ligger nede ved havnivå.