Cannes ligger på den delen av Rivieraen som kalles Côte d'Azur med kort vei til Alpene. Byene er kjent for sine fine sandstrender. De fleste strendene langs hovedgaten, Boulevard de la Croisette, disponeres av hoteller, men det finnes også offentlige strender, spesielt mot vest i retning Cannes Bocca der man kan bade og sole seg uten å måtte leie solseng.

Fra middelalderen og til tidlig på 1800-tallet var Cannes en liten fiske- og jordbruksby. På 1830 tallet begynte franske aristokrater og velstående utlendinger å bygge feriehus i området og byen endret seg gradvis til et ferie- og rekreasjonssted.Byen har omlag 70.000 innbyggere. Cannes er en del av det, stort sett, sammenhengende, urbane området som omgir Nice og som har knapt én million innbyggere.

Cannes er spesielt kjent for sin filmfestival som avholdes i mai hvert år.
Cannes ligger ved hovedjernbanelinjen mellom Italia og Marseille og betjenes av hurtigtoget TGV, interregionale- og regiontog. Cannes jernbanestasjon ligger nær sentrum. I tillegg til at en rekke busslinjer har stoppested ved stasjonen er det også buss-stasjon ved rådhuset.
Nærmeste internasjonale flyplass er Nice - Côte d'Azur.

Anbefalte restauranter i Cannes (EH): Astoux et Brun (skalldyr og østers), Aux Bon Enfantes, enkel bistro, Felix, brasserie, La Mere Besson, bistro, Le Harem, marokkansk, Le Mashou Sucuet, bistro, Mi-Figue Mi-Raisin, bistro