Paris er naturlig nok den mest kjente feriedestinasjonen i Frankrike, men landet har mange andre steder å utforske og opplevelser å by på.

I Nord-Frankrike ligger Normandie, et navn som viser til normannernes lange innflytelse i området. Byen Bayeux er mest kjent for Bayeux-teppet som viser hvordan normanneren Vilhelm Erobreren vant slaget ved Hastings og dermed den britiske tronen. Landsdelen har også vært åsted for slag under begge verdenskrigene - blant annet var det her de allierte gikk i land på D-dagen - og har flere minnesmerker. Ellers er landsdelen kjent for benedikterklosteret Mont Saint Michel som bli omringet av hav på alle kanter når tidevannet kommer inn.

I Vest-Frankrike ligger Bretagne, et område pleget av landbruk og fiske, og den kulturelle påvirkningen fra kelterne. Nantes er den største byen i denne regionen, med gode muligheer for shopping og restaurantbesøk.

Elven Loire renner gjennom Sentral-Frankrike, og her finner du den vakre Loire-dalen som kalles "Frankrikes hage". God mat og drikke er ikke mangelvare her, da regionen er hjem til både cognac og burgundervin. Ellers i regionen ligger det mange flotte gamle franske slott, og i byen Chartres ligger katedralen kjent for sine vakre glassmalerier.

Sørvest-Frankrike er hjem til byen Bordeaux, og vinen med samme navn. Fra Bordeaux er det dagelige guidede turer ut til vingårdene i regionen, hvor det selvfølgelig blir anledning til å smake. Lenger inn i landet ligger universitetsbyen Tolouse med sine vakre murbygninger i romersk stil som har gitt byen tilnavnet "La Ville Rose" - den rosa byen. Ellers kan landsdelen by på strender langs Atlanterhavskysten, og er man interessert i å surfe er Biarritz stedet som anbefales. Helt sør i landsdelen finner man den franske delen av Baskerland.

Sørøst-Frankrike har mye å by på både sommer som vinter. I denne landsdelen ligger vakre Provence, og det er spesielt i området Luberon man finner de små, pittoreske landsbyene som er så typiske for regioen. Ellers er det mange som lar seg friste av den franske rivieraen, med byer som Cannes, Nice og Montpellier. Vinterstid er det de franske alper som lokker, med kjente vintersporstssteder som Grenoble, Albertville og Chamonix.

I Nordøst-Frankrike ligger området La Champagne som har gitt sitt navn til vinen som mer enn noen annen forbindes med fest og feiring, og her er det nok av vingårder å besøke hvis man vil smake. Også i denne delen av Frankrike finner man vakre landsbyer, slott og gamle kirker fra middelalderen; katedralen i Reims kan nevnes spesielt. På grunn av sin strategiske posisjon har de skogkledte åsene i Ardennene skiftet "eiere" opp igjennom historien, senest under de to verdenskrigene. Spor av både gamle og nye festningsverk finnes der den dag i dag.

Paris - hvor skal man begynne? Her er det i hvert fall nok å ta seg til! Enten man vil shoppe, sitte på kafé eller besøke alle severdighetene har man nok å fylle dagene med. Kunstmuseet Louvre er mest kjent for da Vincis Mona Lisa, men har også mange andre kunstverk som også bør unnes litt oppmerksomhet. Av andre severdigheter kan nevnes Eiffeltårnet, Tuileries-hagene, Triumfbuen, Notre-Dame og Champs-Elysées. Av severdigheter av nyere årgang kan nevnes Disneyland som ligger rett utenfor Paris.