Bulgaria kan nok ikke sies å være det åpenbare reisemålet for de fleste nordmenn, men landet kan by på flotte strender, vakre kirker og sågar alpinanlegg. Har man lyst på en ferie der man kan vandre på stier som ikke er tråkket opp av tusenvis av andre turister allerede, kan man gjerne ta turen innom Bulgaria.

Nordvest i landet finner du byen Belogradchik som har ruiner fra romertiden, og noen interessante steinformasjoner som tiltrekker seg klatrere. Den lille fjellbyen Chiprovtsi er kjent for sine håndvevde tepper - kilimi - om man får gjerne en omvisning for å se hvrdan teppene veves.

Det er også i denne delen av landet hovedstaden Sofia befinner seg. Byen er en av Europas eldste, og har en blanding av europeisk arkitektur og kommunistisk østblokk-arkitektur, samt mange vakre ortodokse kirker. Spesielt kan nevnes St. Alexander Nevsky-kathedralen som er en av de største innen den ortodokse kirken, Boyanakirken fra 1300-tallet som inneholder noen godt bevarte veggmalerier, og Hagia Sophia-kirken som ble bygd på 500-tallet på ruinene av en enda eldre kirke, og som har gitt byen sitt navn. I fjellene rett utenfor byen ligger også alpinanlegget Vitosha - et av landets flotteste.

Sørvest i Bulgaria er også kjent for sine fjell, der det er alpint som er på menyen vinterstid, og fjellturer om sommeren. I nærheten av byen Bansko ligger Belista bjørnepark som er tilholdssted for Bulgarias siste dansende bjørner som ble reddet i 2007.

I den sørlige delen av Bulgaria som kalles nordre Trakia, ligger byen Plovdiv. Dette er landets nest største by, og også den eldste byen i Europa som kontinuerlig har vært bebodd. Plodivs gamleby har brostensbelagte, bilfrie gater, et romersk amfiteater som fortsatt brukes til utendørskonserter, en moske fra den ottomanske perioden, og den flere hundre år gamle kirken St. Marina som har et kirkespir i tre. Ellers har byen en shoppingpromenade, og flere parker.

Området rundt byen Stara Zagora har vært bebodd siden steinalderen, og funnene som er gjort her er noen av de rikeste i Europa fra denne perioden, og kan sees på museet i byen. Under romertiden var byen en av de viktigste i Trakia, og hadde brede gater belagt med marmorheller med statuer på hver side, bymurer med byport, og et romersk forum. Byen ble brent tre ganger på slutten av 1800-tallet rett før frigjøringen fra det ottomanske riket, og derfor er det ikke så mange bygninger fra middelalderen her, bortsett fra noen kirker og klostre.

Vestlige turister har i de senere årene fått øynene opp for Bulgarias Svartehavskyst med sine flotte strender og også varme kilder enkelte steder. Som følge av dette har turistmaskiner som Sunny Beach dukket opp med over 800 glorete hoteller som stort sett eies av mafiaen, og som har ødelagt den vakre naturen ved kysten. Det finnes likevel fortsatt steder som er noe roligere, som for eksempel de større byene Varna og Burgas, og de små, pittoreske byene Nesebar og Sozopol.