Belgia ligger helt vest i Europa, omkranset av Frankrike, Luxembourg, Tyskland og Nederland. Landet kan deles inn i tre regioner: den nederlandsktalende Flandern i nord, den fransktalende Vallonia i sør, og hovedstadsregionen Brussel som er tospråkelig.

Vest i Flandern ligger byen Antwerpen. Byen var et handelssentrum på 1500-tallet, helt til byen ble tatt av spanjolene i 1585 og denne rollen ble overtatt av Amstrdam. Denne storhetstiden førte likevel til at byen i dag har en flott gamleby fra middelalderen, selv om den nok ikke er like godt bevart som i byer som Brugge og Ghent. I dag er Antwerpen et av de store sentrene for verdens diamanthandel, og har ry på seg for å være en trendy by med en avslappet atmosfære. Forøvrig hadde den kjente maleren Peter Paul Reubens sitt studio her, og hans studio samt flere kirkebygg Reubens og hans studio var med på å utsmykke, er verd et besøk.

Byen Ghent var i middelalderen en av de rikeste og mektigste byene i Europa, og den flotte arkitekturen i husene til rike kjøpmenn og kirker i byens sentrum vitner om dette. Sentrum av byen har også blitt gjort bilfritt, noe som gjør det enda mer attraktivt å vandre i gatene og forestille seg byens tidligere storhetstid.

Brugge er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa, og i likhet Med Ghent var også Brugge en viktig handelsby i høymiddelalderen, noe som reflekteres i bygningene. Byens historiske sentrum er relativt lite, så her kan man få med seg alt ved å rusle rundt i gatene mens man forestiller seg hvordan det var  leve her i middelalderen. Et av de mest besøkte stedene er Heilige Bloed Basiliek (Hellige Blod Basilika), en kirke i gotisk stil som ligger ved byens stortorg, og som inneholder en relikvie som hevdes å være Jesu blod. Ellers er Belgia kjent for sin øl og sjokolade, og i Brugge finnes museer viet begge deler, der man man får innblikk i henholdsvis bryggekunsten og produksjon av belgisk sjokolade - og selvfølgelig får man smaksprøver!

Vallonia er som nevnt den sørlige, fransktalende delen av Belgia, og hadde engang en meget god økonomi basert på kull, men kullindustrien klarte ikke å reise seg raskt nok etter verdenskrigene, og Vallonia ble hengende etter Flandern økonomisk. Vallonia kan ikke skilte med Flanderns vakre middelalderbyer, men er man interessert i historie bør man dra til provinsen Wallon Barbant til byen Waterloo nær Brussel, der man kan se slagmarken til en av historiens mest berømte slag. Det var som kjent her Napoleon møtte Wellingten den 18. juni 1815, og Napoleon tapte sitt siste slag og dermed forandret Europa for alltid.

Brussel er Belgias hovedstad, men også EUs hovedstad, og her ligger både Europakommisjonen og Europaparlamentet, i tillegg til NATOs hovedkvarter. Da Brussel ble hovedstad på slutten av 1800-tallet, ble mange av de eldre husene fra middelalderen revet for å gi plass til nye bygninger for blant annet regjering, administrasjon, skole og militære, og derfor har Brussel i dag kun en liten del av sin opprinnelige flamske middelalderby bevart. Mye av denne kan du finne ved Grand Place-Grote Markt, byens stortorg, der det noen kvelder også arrangeres et lys- og musikkshow med de 300 år gamle laugsbygningene som lerret. En annen severdighet er selvfølgelig Manneken Pis: en liten bronsestatue av en gutt som tisser ned i en brønn. Statuen ble skapt i 1619, og har siden blitt et kjennetegn for hovedstaden. Atomuim er en severdighet av nyere årgang. Denne strukturen forestiller enhetscellen i en jernkrystall, forstørret 165 milliarder ganger, og ble bygget i anledning verdensutstillingen i 1958 som ble holdt i Brussel. I den øverste kulen er det en restaurant, og herfra har man en meget god utsikt til de omkringliggende områdene.