Jakarta er hovedstad, provins, og største by i Indonesia. en av verdens største byregioner med rundt 15 millioner innbyggere. Byen ligger på øya Java.

Det er mange turister som hopper over hovedstaden i Indonesia, fordi den har rykte på seg for å være overfylt og ikke så pen. Men hvis du dukker litt under overflaten, vil du se at byen har mye å tilby – ikke minst et dusin museer, noen av dem ganske uovertrufne i hele Asia.

Det viktigste er Nasjonalmuseet (se detaljer nedenfor), men Kunstmuseet som ligger i et gammelt palass har en svært fin samling av indonesiske malerier og keramikk som gjerne fortjener et besøk. Det samme gjelder Wayangmuseet – dedikert til tradisjonell indonesisk kunst som ”wayang”, dukketeater.

Andre attraksjoner omfatter Istiqlal Moské (Sørøst-Asias største) og noen praktfulle orkidéhager. Men for mange er selve høydepunktet ved oppholdet i Jakarta en tur til et av de mange markedene. Her selges det kunsthåndverk og antikviteter fra hele Indonesia. Andre ser frem til et herlig måltid på en av de mange stilige restaurantene.

Nasjonalmuseet . Jakartas største museum er lokalt kjent som Museum Gajah – eller Elefanthuset etter bronseelefanten som står foran museet. Den ble donert av kongen i Thailand, og gir en fascinerende introduksjon til Indonesias historie og kultur.

Museet ligger i en hvit bygning med store pilarer. Museumsgjenstandene omfatter relikvier og skatter fra praktisk talT hvert eneste hjørne av Indonesia samt ulike forhistoriske gjenstander. Til sistnevnte hører blant annet hodeskallen fra et av de eldste menneskeliknende skjelettrester man kjenner, Javamennesket .

Utvalget av buddhistiske og hinduistiske steinskulpturer er likeledes imponerende. Her finnes et stort utvalg tekstiler og keramikk som gir et interessant innsyn i øysamfunnets sosiale historie. Det samme gjelder den store samlingen av indonesiske og utenlandske mynter, blant annet mange gull- og sølvmynter fra det 8. århundret.

Adresse : Jalan Merdeka Barat 12. Telefon: +62 (0) 21-381-2346
Åpent : Tirsdag - søndag kl 08.30 - 14.30 (stenger kl 11.30 fredag og kl 13.30 lørdag).
Adgang : 750 IDR for voksne, 250 barn (2007).