Canada kommer ofte litt i skyggen av sin mer kjente nabo i sør, USA. Canada er mindre befolket, og har store områder med nærmest uberørt natur, så vil man oppleve vakker natur og villmark, er dette landet absolutt å anbefale. Forøvring har Canada selvfølgelig også moderne storbyer med varierte tilbud, så storbyferier er også en mulighet her.

Ytterst mot Atlanterhavet ligger området og øyene Labrador, Newfoundland, Nova Scotia, New Brunswick og Prince Edward Island. Her var det mange franskmenn og irer som bosatte seg, og kulturen og dialektene bære fortsatt preg av dette. De første europeerne som bosatte seg her var i midlertidig Leif Eriksson og hans følge, og på L'Anse aux Meadows på Newfoundland finnes den eneste bekreftede vikingeboplassen i Amerika, så det var kanskje dette Leif Eriksson kalte Vinland, ifølge sagaene. På Nova Scotia ligger Peggys Cove: en pittoresk fiskerlandsby med et fyr som er et av verdens mest fotograferte. Prince Edward Island er kjent for å være stedet L. M. Montgomery vokste opp og fant inspirasjon til sine bøker om Anne fra Bjørkely, og på New Brunswick finner du Bay of Fundy som har den største tidevannsforskjellen i verden. Ellers er havet utenfor disse øyene ofte besøkt av hval, og mange steder kan tilby hvalsafari.

Innenfor øyene ligger provinsen Québec som er den eneste provinsen i Canada der fransk er eneste offisielle språk, men majoriteten av befolkningen er tospråkelige, og man klarer seg godt med bare engelsk her. Området føles også veldig europeisk, og skiller seg mest fra det øvrige Canada kulturelt. Nord for St. Lawrence-elven ligger fjell som er flotte for slalomkjøring o.l. om vinteren, og fine for fotturer i sommerhalvåret. Det går også an å kjøpe jaktkort og gå på jakt, hvis man ønsker det. Byen Montreal er Canadas nest største, og går for å være en av de livligere byene i Nord-Amerika. Byen har blant annet et kasino, og en svært vakker gamleby. Byen Québec er noe roligere, men har en koslig gamleby, og er den eneste byen i Nord-Amerika (utenom Mexico) som har sine opprinnelige bymurer.

Provinsen Ontario er mest kjent for de flotte Niagarafallene, og den nordlige delen består hovedsakelig av villmark med flott natur og gode muligheter for utendørsaktiviteter. Ottawa er Canadas hovedstad, og ligger i denne provinsen. Byen ble grunnlagt som følge av kanalbygging og et sagbruk, men er i dag i ferd med å utvikle seg til et senter for høyteknologi. Ottawas mest kjente landemerke er Parliament Hill, men byen har en rekke andre museer, og om vinteren kan man stå på skøyter på verdens største utendørs skøytebane. Byen Toronto er Canadas mest folkerike, og ligger ved Lake Ontarios bredder. I tillegg til strendene ved disse breddene, kan Toronto by på shopping, natteliv, restauranter og museer; byen har blant annet et museum dedikert til sko og fottøy, og har et par av Napoleons sokker i sin samling.

Den canadiske prærien består av provinsene Alberta, Manitoba og Saskatchewan. Den nordlige delen av disse provinsene er preget av barskog der det er gode muligheter for å se dyreliv, mens områdne i sør består av den kanadiske prærien og dyrket mark. Området har flere nasjonalparker, og i den kanadiske delen av fjellkjeden Rocky Mountains er det flott å stå på ski i vinterhalvåret, og gå på fotturer i sommerhalvåret. Fra byen Churchill arrangeres det turer med mulighet for å se både is- og svartbjørn.

Ved Canadas Stillehavskyst ligger provinsen British Colombia, og her finner du øyen Vancouver Island. Byen Tofino er sentrum for øyas økoturisme, og herfra kan du blant annet dra på hvalsafari. På øya finnes det også varme kilder som man kan bade i. Innenfor Vancouver Island ligger byen Vancouver. Byen går for å være kosmopolitisk og multikulturell, og kan by på shopping, gode restauranter, natteliv, en rekke museer, sitt Chinatown-distrikt og flere strender. Nord for byen ligger Canadas solkyst med regnskog, kystlandskap, fjell og fuglereservater, og kan by på mange fine naturopplevelser. Ellers ligger ett av Nord-Amerikas beste alpinanlegg i Whistler, og i Fraser Valley ligger mange vingårder som tar imot besøk.

Den nordlige delen av Canada er nærmest ubebodd og vanskelig tilgjengelig, og veier og jernbane er knapt utbygd mange steder, noe som også gjør det dyrt å ta seg frem til noen av de mer utilgjengelige områdene. Om man ikke lar seg avskrekke av dette, kan området by på nærmest uberørt villmark med gode muligheter for jakt og fiske.