Fortaleza er hovedstaden i delstaten Ceará i nordøstregionen av Brasil. Byen ligger ikke langt fra ekvator, noe som medfører stabil temperatur året rundt, med gjennomsnitts dagtemperatur på omlag 30 grader, og ca 24 om natten.

Fortalezas historie går tilbake til 1649, da hollenderne bygde the Fort Shoonenborch på stedet. Senere fordrev portugiserne nederlenderne fra stedet og gav fortet det nye navnet Forte de Nossa Senhora da Assunção. Rundt dette fortet, som fremdeles er godt bevart, vokste det frem en liten landsby som nå er blitt til Brasils femte største by med omlag 2,2 millioner innbyggere.

Byen har mange strender, varmt vann, sanddyner og palmer, kan du tenke deg noe bedre? Dette stedet er for deg som vil oppleve sambarytmer, sør-amerikansk stemning, gode priser og et herlig klima året rundt. Om du foretrekker å ha en aktiv ferie, er Fortaleza et ypperlig utgangspunkt for å ta utflukter langs den flotte kyststripen eller inn i landet hvor det finnes både ørkenområder, og også fruktbare fjellsider.

Eksempelvis ligger ørkenbyen Jericoacoara en halv dags busstur unna. Denne byen er en opplevelse, du vasser til knes i sand i gatene, du finner kilometerlange strender og har sjø og bølger som gjør dette til surfernes paradis. I tillegg kan du reise på tur i sanddynene i ørkenen - noe som kan minne om Hardangervidda der snøen er byttet ut med sand. Før solnedgang går "halve byen" for å bestige sandberget som ligger like utenfor Jero - det perfekte sted å nyte solnedgangen. Etterpå kan du base i sanddynene ned til sjøkanten og føle deg som barn igjen. En stor opplevelse.