Amerika er landmassene mellom Atlanterhavet i øst og Stillehavet i vest bestående av Nord-Amerika og Sør-Amerika. Det er ulike oppfatninger om dette regnes som én eller to verdensdeler, men i Norge er det vanligst å regne Amerika som én verdensdel. Da verdensdelen strekker seg omtrent fra Nordpolen til Sydpolen og er et kjempestort kontinent, byr det også på enorme muligheter for alle reisende nesten uansett interesser.

USA og Canada er nok de landene de fleste nordmenn først vil reise til, om ikke fordi de fleste lenger har "en onkel i Amerika", så fordi det føles nærmest oss geografisk og kulturelt.

Som alternativ til Kanariøyene på vinteren, slår vi gjerne et slag for Karibien som et godt alternativ. Det tar litt lengre tid å komme dit, men det er vel verdt reisen. Øyene i Karibien er utrolig varierte, blant annet fordi de har vært kolonier under ulike land, men har til felles vakker og frodig natur, lekre strender, godt klima året rundt og en avslappet og gjestfri atmosfære. Vår absolutte favoritt er Tobago og kanskje med St Lucia på en andreplass. Skal du seile, kan British Virgin Islands anbefales - perfekt for ferieseilas mellom de ulike øyene.

I Sør-Amerika er vel Brasil blitt det mest populære reisemålet for nordmenn. Brasil er et enormt land med mye å tilby: alt fra Amazonas' jungel til storbyen Rio de Janeiro. Ellers er den gamle hovedstaden Salvador en spennende by med sterke afrikanske røtter. For surfere og kitere kan ørkenbyen Jerikoakuara anbefales.

Argentina  med Buenos Aires er ellers et populært reisemål. Det samme er Peru med inkatrekk, Machu Picho, den historiske byen Custos og mye, mye mer.

Nedenfor finner du en del byguider. Savner du noen eller ønsker mer konkrete tips og råd, kan du sende oss en e-post eller skrive på veggen vår på Facebooksiden www.facebook.com/reise