Marokko (arabisk: Al-Mamlakah al-Maġribiyyah المملكة المغربية; berbisk: Tageldit n Lmeghrib) er et monarki i Nord-Afrika. Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie. Landets sørlige grense er omstridt. Marokko hevder herredømme over Vest-Sahara og har administrert nesten hele territoriet siden 1975. Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca ligger begge ved Atlanterhavskysten. Andre byer inkluderer Agadir, Essaouira, Fès, Marrakech , Meknes, Mohammadia, Oujda, Ouarzazat, Safi, Salè, Tanger, Nador, Tiznit og Tan-Tan.

Med unntak av en periode som fransk protektorat i perioden 1912-1956, har Marokko stort sett unngått å bli kolonisert av europeiske stormakter.Marokko er det eneste afrikanske landet som for tiden ikke er medlem av den afrikanske union. Det er medlem av den arabiske liga, Maghreb-unionen, Organization of the Islamic Conference, Group of 77 og Major non-NATO ally.

Algerie grenser til Marokko i øst og sørøst, men grensen mellom de to landene har vært stengt siden 1994. Langs Middelhavskysten ligger fire spanske enklaver: Ceuta, Melilla, Peñón de Vélez de la Gomera og Peñón de Alhucemas, i tillegg til flere øyer, inkludert Perejil og Chafarinas. Utenfor Atlanterhavskysten tilhører Kanariøyene Spania, mens Madeira i nord er portugisisk. I nord grenser Marokko til og kontrollerer deler av Gibraltarstredet, noe som gir landet makt over vannveien inn og ut av Middelhavet.

Riffjellene dominerer regionen som grenser til Middelhavet fra nordvest til nordøst og Atlasfjellene går som en ryggrad fra sørvest til nordøst. Det meste av befolkningen bor nord for disse fjellene, mens ørkenen ligger sør for dem. Det meste av den sørøstlige delen av landet er del av Sahara-ørkenen og er dermed tynt befolket og ikke produktiv økonomisk sett. I sør ligger Vest-Sahara, en tidligere spansk koloni som ble okkupert av Marokko i 1975. Marokko hevder at Vest-Sahara er del av dets territorium og henviser til det som de sørlige provinsene. Dette er imidlertid ikke anerkjent av FN, og Vest Sahara er derfor et omstridt territorium.

Klima . Landet har middelhavsklima som blir mer ekstremt i de indre regionene hvor fjellene ligger. Terrenget er slik at kystslettene er rike og dermed er ryggraden i agrikulturen. Skoger dekker rundt 12 % av landet, mens dyrkbar jord utgjør 18 %. 5 % har irrigasjon.