Den arabiske republikken Egypt er et land i nordøst-Afrika, og grenser mot Libya, Sudan og Israel. I nord har landet kyststripe mot Middelhavet og i øst mot Rødehavet. I 1922 fikk landet delvis uavhengighet fra Storbritannia, som hadde styrt siden 1882. Først etter andre verdenskrig fikk landet full uavhengihet. I dag har landet en hurtig voksende befolkning, som er den største i den arabiske verden.

De viktigste byene i landet er hovedstaden Kairo , Alexandria, Luxor , Port Said, Suez, Asyout, El Mansoura og El Zagazig

Egypt er en republikk. Styret fortsetter å gjennomgå forandringer, og først nylig har man holdt presidentvalg med mer enn en kandidat. Presidenten er statoverhodet og øverste leder for landets militære styrker. Han utnevner visepresidenten, statsministeren, regjeringen, og ti medlemmer av nasjonalforsamlingen, som i alt har 454 medlemmer og er et ett-kammers parlament.

Egypt er, med sine nesten 84,550 millioner innbyggere (2013), Afrikas nest største land målt etter befolkning. Omtrent hele befolkningen bor langs Nilen eller i Nildeltaet. 95 % av Egypts befolkning hører til Islam, resten er kristne (fortrinnsvis koptiske kristne). Ved siden av religiøst skille kan befolkningen i Egypt skilles mellom de som bor i byer og fellahin som bor på landsbygda.

Minoritene i Egypt er en liten gruppe beduiner, de berberspråklige siwaene (fra området rundt Siwaoasen) samt 90 000 flyktninger (70 000 palestinere og 20 000 sudanesere).

Kilde: Wikipedia