Afrika er en verdensdel med en lang, komplisert og rik historie, og med enorme kontraster. Det var på dette kontinentet det moderne mennesket så dagens lys, og ikke på noe annet kontinent finner du den samme rikdommen av språk og kulturer; her finner du moderne storbyliv og enkle stammesamfunn side om side.

Den nordre delen av Afrika har kyst mot Middelhavet, og i Marokko og Tunisia finner du lange strender å boltre deg på. Egypt er selvfølgelig også kjent for sine pyramider og den egyptiske kulturen, så om du vil kombinere kultur og strandliv er dette stedet å dra.

Sør for Sahara finner du et mer tropisk klima, og i land som Kenya og Tanzania er det som særlig dyrelivet på de store savannene som tiltrekker: løver, elefanter, giraffer, neshorn - med en god safariguide kan du oppleve alle disse og mere til. Sør-Afrika er et land mer etter vestlig standard, og i tillegg til safari kan du nyte storbyferie i Cape Town med besøk til Robben Island og Table Mountain. Ellers produseres det mye vin i Sør-Afrika, og en besøk til noen av de mange vingårdene rett øst for Cape Town kan anbefales.

Drømmer du om eksotiske øyer med hvite strender er bør du vurdere noen av øyene på Afrikas øystkyst, i Det indiske hav. Seychellene er en øygruppe rett nord for Madagaskar som egner seg godt til familieferier eller romantiske ferier for to. Med sine mange mindre øyer kan særlig øyhopping anbefales her. Mauritius er en øynasjon som ligger øst for Madagaskar. Også her er det hvite strender som lokker, samt vakker natur og en service som holder høy standard.